A Világ legnagyobb Munka Börzéje:Elance-The largest categories of work:Elance

ELANCE-ról mindent/Information about Elance ELANCE-ról mindent / Information about Elance

2011. május 25., szerda

Az Elance, az egyik jelentős webes távmunka-közvetítő szolgáltató frissen publikált online foglalkoztatási jelentése alapján újra fellendülőben van a munkaerőpiac, legalábbis a távmunka tekintetében biztosan. Az online fejvadászcég felületére a cégek ugyanis 2010 utolsó negyedévében körülbelül 105 ezer hirdetést adtak fel, ami az elmúlt év hasonló időszakához képest 38 százalékos növekedésnek felel meg.





A legnagyobb kereslet az IT szakemberek iránt van. Az online távmunka oldalon ugyanis a feladott hirdetéseknek majdnem a fele erre a területre vonatkozik (45 ezer), amit a kreatív kompetenciák követnek (39 ezer). A fizetés tekintetében is a legjobban az információtechnológiai iparág képviselői jártak, akik összességében 16 millió dollárt kerestek az Elance közvetítésével. Az e tekintetben második helyen álló kreatív munkatársak viszont csak 6,5 millió dollárt szorgoskodtak össze.



A kimutatás alapján megnőtt az igény a mobilplatformok programozói iránt. Az előző negyedévhez képest ugyanis 15 százalékkal több iPad, 10 százalékkal több iPhone, és 20 százalékkal több Android programozót kerestek a cégek. Az utóbbi növekedés figyelemreméltó, pedig voltak ennél még keresettebb képességek is. A Facebook programozók (App, Fan Page készítés és Connect integráció) például nagy valószínűség szerint nem maradtak munka nélkül, mivel az e tudás irányi kereslet 23 százalékkal nőtt meg az elmúlt negyedévben. Emellett hasznos tudásnak számítanak a HTML5 programozási ismeretek is, mivel a cégek 48 százalékkal több ilyen irányú hirdetést adtak fel. Jelzés értékű viszont, hogy a Flash programozók iránti kereslet stagnál. Ellenben, ahogy az a táblázatból is kitűnik: a PHP és a WordPress programozók könnyen találhatnak munkát maguknak. A 100 legkeresettebb távmunkás kompetencia az Elance oldalán tekinthető meg.


Forrás:PC World.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése